Nieuws

Is uw bedrijf bestand tegen disruptie?

Er wordt veel gesproken over nieuwe, marktverstorende business modellen. Die ook vaak als ‘disruptive’ modellen worden aangeduid. En de impact die zij hebben op zaken als prijsstelling, kwaliteit, concurrentie en wet- en regelgeving. Iedereen kent natuurlijk de discussies rond de taxidiensten van Uber en de hoteldiensten van Airbnb. Maar hoe staat het eigenlijk met disruptie in de ERP wereld? En is uw bedrijf klaar om daar adequaat op te reageren?

De wereldwijde ERP markt maakt momenteel grote veranderingen door. En die veranderingen zijn dermate ingrijpend dat ze de markt werkelijk op z’n grondvesten doen schudden! Voor bedrijven die willen overleven draait alles om de wil en vaardigheid zich rap aan te passen.Verander of verdwijn!

Dit zijn de voornaamste veranderingen die wij in de afgelopen twee jaar tijdens onze R2R RAMP trainingen in ruim 10 Europese landen hebben waargenomen:

 1. Moderne ERP kopers kiezen massaal voor het vermijden van risico’s
 2. De invloed van de IT afdeling op de besluitvorming staat sterk onder druk ten faveure van lijn afdelingen 
 3. Subscription pricing vormt voor steeds meer ERP kopers het uitgangspunt
 4. Er bestaat een sterk groeiende behoefte aan gestandaardiseerde oplossingen – (experimenten met) maatwerk neemt snel in populariteit af
 5. In het pallet van keuze argumenten wordt snelheid van leveren steeds belangrijker
 6. Eenvoud wint het steeds vaker van complexiteit

De impact

Laten we nog even kijken naar de kenmerken van een traditioneel Dynamics NAV project met maatwerk:

 • De projectrisico’s liggen vooral bij de klant 
 • Hoge complexiteit
 • Projecten duren lang
 • Hoge kosten waarbij de licentie vaak nog wordt verkocht 
 • NAV projecten zijn nog steeds erg functie/feature gericht

Het wordt voor de traditionele NAV partner steeds moeilijker om nog organisaties te vinden die bereid zijn om al deze kenmerken en risico’s voor lief te nemen. Zeker ook omdat er steeds meer goede alternatieven op de markt komen.

Kom nu in actie!

Wilt u met uw bedrijf deze golf van ERP disruptie overleven? Kom dan nu in actie! Maak tijd vrij om je in het moderne koopgedrag te verdiepen. Bestudeer waarom sommige aanbieders wel snel groeien. Onderzoek hoe u de risico’s in uw propositie kunt verminderen. En schakel over naar een aanbod op basis van subscription pricing.

QBS kan uw onderneming hierbij natuurlijk helpen door middel van voorlichting, training en coaching. Een prima eerste stap is het bijwonen van de zogenaamde ‘teaser workshop’ die wij op dinsdag 8 september aanstaande in ons kantoor te Leusden organiseren. Deze workshop geeft u in slechts 1 dag een helder overzicht van de trends in de ERP markt, de impact die dit op uw bedrijfsvoering heeft en de manieren waarop uw onderneming hier effectief op kan reageren. U profiteert van de inzichten, ervaringen en best practices die wij in verschillende Europese landen hebben opgedaan.

Door met uw complete directie of MT aan deze workshop deel te nemen zitten jullie na deze dag op hetzelfde denk- en kennisniveau. En dat vormt een prima start om vervolgens de vele veranderingen en bedreigingen op een gestructureerde manier te lijf te gaan.

ERP Disruption QBS Group