SQL en Windows Server licenties beschikbaar via CSP

Sinds 19 januari 2021 is het voor Microsoft partners mogelijk om SQL en Windows Server perpetual licenses in te kopen via het CSP programma. Hiermee biedt Microsoft haar partners de mogelijkheid om de overstap te maken vanuit het Open license model, wat eind van dit jaar wordt uitgefaseerd. Hieronder vindt u een korte samenvatting van wat de introductie van het perpetual model via CSP voor u als Dynamics partner kan betekenen.

Al enige tijd is het mogelijk om SQL en Windows Server licenties op basis van een subscription model af te nemen via CSP. Nu naast subscription ook perpetual licenties beschikbaar zijn, kunt u er ook voor kiezen om de software aan te schaffen in plaats van te ‘leasen’.

Tevens biedt het perpetual model een aantal licenties die via subscription nog niet beschikbaar zijn. Zo is het mogelijk om via het perpetual model naast SQL core licenties ook SQL server licenties in combinatie met User / Device CAL`s te bestellen. Over het algemeen is dit model op basis van Server + User CAL licenties aantrekkelijker voor on-premise Dynamics klanten binnen het MKB segment.

Voor u als QBS Group partner komen deze licenties binnenkort beschikbaar via onze QBS Marketplace. En kunt u vanaf dat moment zowel uw Dynamics als SQL licenties via één leverancier bestellen. Dit is wel zo makkelijk. Lees hier hoe u perpetual licenties kunt bestellen en activeren. Wij houden u op de hoogte.

Welke persoonlijke gegevens bewaart HR en waarom moet deze worden beschermd?

HR heeft een enorme hoeveelheid persoonlijke informatie over hun werknemers; inclusief persoonlijke demografische informatie, arbeidsverleden, salarisinformatie, contactgegevens voor noodgevallen, documentatie over arbeidsgeschiktheid, bijv. kopieën van paspoorten. In bepaalde omstandigheden kunnen er ook medische dossiers zijn.

Hoewel deze informatie op zichzelf belangrijk is, brengt het beheren van deze data risico’s met zich mee. Werknemersgegevens zijn erg aantrekkelijk voor hackers. Daarom is het belangrijk om een nieuw HR-platform te gebruiken dat alle gegevens versleutelt.

Hoe kan HR bijdragen aan de bescherming van persoonsgegevens?

Veel aspecten van gegevensbeveiliging vallen onder de IT-afdeling, bijvoorbeeld technische bescherming van de netwerkinfrastructuur van het bedrijf. Maar het beheren van cyberrisico’s is nu een doorlopend onderdeel van de dagelijkse ervaring van elke medewerker. Het is de taak van HR om iedereen binnen de organisatie aan boord te krijgen en op te leiden. En deze taak is nu zo belangrijk, het is niet alleen iets dat in de eerste week zou moeten gebeuren als onderdeel van de introductie, maar zou moeten worden voortgezet met regelmatige updates.

Een voor de hand liggende eerste plaats om iedereen op de hoogte te houden, is het gebruik van veilige wachtwoorden. Het gebruik van een sterk wachtwoord is erg belangrijk en niemand mag hetzelfde wachtwoord gebruiken voor meerdere accounts of platforms.

Waarom is de ‘dreiging van binnenuit’ nu zo belangrijk?

Hoewel er vershillende manieren zijn om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot systemen die persoonlijke informatie bevatten, hebben degenen binnen de organisatie al toegang en kunnen deze misbruiken. Opleiding, monitoring en dreiging van disciplinaire procedures moeten dit stoppen. Veel organisaties hebben geen sterke exit procedures en als een medewerker een organisatie verlaat, hebben ze vaak nog steeds toegang tot gevoelige informatie en platforms.

Wat zijn de vier belangrijkste bedreigingen voor HR-gegevensbeveiliging?

 1. Juridische risico’s: Een groot deel van de gevoelige persoonlijke informatie wordt bewaard door HR (hopelijk op een beveiligd platform). Maar als de gegevens eenmaal zijn zoekgeraakt, kan uw bedrijf te maken krijgen met juridische stappen. HR moet een goed begrip hebben van de AVG en de mogelijke hoge boetes voor hun organisaties.
 2. Bring Your Own Device: met werknemers die nu op meerdere apparaten en platforms werken, is de behoefte aan een ‘Bring Your Own Device’-beleid cruciaal voor de overgrote meerderheid van bedrijven. Hierdoor kunnen ze het toegangs- en beveiligingsprotocol beheren voor elk apparaat dat is aangesloten op een werkpleknetwerk. Dit gevaar wordt nog verergerd door thuiswerken tijdens lock down.
 3. Mobiele applicaties: in combinatie met BYOD-beleid zijn de meeste bedrijven zich nu bewust van het probleem van schaduw-IT, namelijk het gebruik van veel ongeautoriseerde apps. Werknemers gebruiken en sommigen delen zelfs bedrijfs- en persoonlijk-gevoelige informatie via platforms die niet door het bedrijf zijn goedgekeurd.
 4. Gebrek aan bewustzijn: het grootste risico voor de meeste bedrijven betreft menselijke fouten en het grootste gevaar houdt verband met een gebrek aan opleiding van de werknemers. Het is belangrijk om werknemers regelmatig te trainen om niet op links te klikken waar ze niet helemaal zeker van zijn.

Dit bericht wordt u aangeboden door Exelsys HR Management oplossing voor Dynamics 365.

QBS Summer School 2020

Even with the new normal, summer remains the perfect time of year to reflect on your business effectiveness and to steer your (professional) interest towards key topics that should be prioritized when the summer holidays are over.

As we are Dynamics Fanatics, we have decided to put together a program of webinars and training around topics that are not that common in your day-to-day offerings (as yet) and that will pave the way for successful Business Central Partners in the immediate future. These topics have been carefully selected by working together with highly respected Business Central MVPs, who are very adamant that these are areas for careful consideration and investment moving forward. We think you should listen to their advice very attentively!

You are invited to participate in our QBS Summer School offerings, whether you are locked down in your home office, left behind in your corporate building or stretching your legs on a beach house terrace!

Training courses:

ForNav Consultant Training – 21 and 28 August 2020

ForNav Developer Training – 21 and 28 August 2020

Power Platform Basic Bootcamp (Level 100-200) – 30 September 2020

Opplus – Introduction to the banking solution – Recording

FREE Webinars:

Let Azure Application Insights work for you – 12 August 2020

Boost your IP migration – 5 August 2020

The relevance of Azure in combination with Dynamics 365 Business Central – 19 August 2020

 

Dynamicweb gaat samenwerking aan met QBS Group

Dynamicweb is officieel partner van het grootste en snelst groeiende internationale netwerk van Microsoft Dynamics partners, QBS Group.

Dynamicweb blijft groeien in de Benelux en zet een grote stap in haar expansie door samen te werken met Quattro Business Solutions (QBS Group). Met deze samenwerking haakt Dynamicweb vooral slim in op het grote Dynamics NAV/Business Central netwerk in Nederland en België om via partnerkanalen het marktaandeel verder uit te breiden.

Met de focus op de Dynamics community, is de samenwerking tussen Dynamicweb en QBS Group een logische stap gezien het Dynamicweb platform perfect integreert met Microsoft oplossingen. Door middel van het ISV programma van QBS Group richt Dynamicweb zich op de uitbreiding van het huidige partnerkanaal, om tegelijkertijd de kwaliteit van het netwerk te verbeteren en perfecte oplossingen te leveren.

“Het is goed om partner te zijn van het QBS netwerk. QBS brengt NAV en BC partijen samen met ISV’s als Dynamicweb. Het biedt ons de mogelijkheid om sneller op te schalen in ons partner netwerk met de ondersteuning van QBS.” – Harry van Rossum, Country Manager Benelux, Dynamicweb.

“Dynamicweb is een interessante partij voor onze partners. Er liggen mooie kansen in de groeiende markt van e-commerce. De oplossing van Dynamicweb is hierop een goed antwoord. Ik ben daarom ook zeer verheugd Dynamicweb als ISV binnen ons netwerk te mogen ontvangen” aldus Nelson Tavares da Silva van QBS group.

Bedrijven met een Dynamics Enhancement Plan kunnen nu ook naar maandbetaling via het Microsoft CSP programma (BREP to CSP)

Met een speciale promo biedt Microsoft haar klanten aan om het onderhoudsplan voor hun on-premises Dynamics ERP-licentie naar het Cloud Solution Provider (CSP) -programma over te zetten. Met deze aanbieding biedt Mircosoft haar klanten aan om eenvoudig over te stappen en kennis te maken met de unieke voordelen van het Cloud Solution Programma en zo direct te laten profiteren van de mogelijkheid voor maandbetaling.

Microsoft Dynamics Enhancement Plan To CSP

Met het “CSP-Enhancement Plan Renewal Offer”, dat de afgelopen dagen door Microsoft is geïntroduceerd, kunnen klanten hun Dynamics GP, NAV, SL of Business Central on-premises Enhancement Plan, wat ook wel “BREP” wordt genoemd, vernieuwen via zijn of haar Microsoft CSP-partner. In plaats van een jaarlijkse Enhancement Plan-betaling, betaalt de klant nu deze per maand voor hetzelfde totaalbedrag.

Bent u een Dynamics partner en wilt u dit gaan voorstellen bij uw klanten, maar u wilt nog nader advies, wij als QBS Group kunnen u als partner verder begeleiden in dit traject. Neem vandaag nog contact op. We staan voor u klaar.

Live webinar van HB Software Business Central in de intelligente cloud – “Het smaakt naar meer”

HB Software is enorm trots dat het eerste in samenwerking met QBS Group en Microsoft georganiseerde live webinar zo’n succes is geweest. HB Software presenteerde daar de eerste app in de AppSource: Exsion Reporting. Het was voor ons de eerste keer dat we op deze manier onze klanten hebben bereikt. Wij hadden niet gedacht dat het zoveel deelnemers zou aanspreken. We hadden 121 mensen tijdens de uitzending. Dat was een hoge opkomst, want er hadden zich circa 150 klanten aangemeld.

Door de coronacrisis waren we genoodzaakt om een manier te bedenken hoe we een noodzakelijk onderwerp als Business Central en de intelligente cloud konden voorleggen aan onze klanten. Ook al is een live event, waar je je klanten de hand kunt geven en elkaar recht in de ogen aan kunt kijken, de meest ideale situatie, een live webinar is een heel goed en ook nog eens financieel aantrekkelijk alternatief. Een bijkomend voordeel is dat het de deelnemers veel minder tijd kost. Ze hoeven niet te reizen en kunnen gemakkelijk een uurtje inroosteren vanuit hun werkplek. Ook het aspect van interactie gaat niet verloren, tijdens een live webinar kunnen via de chat vragen worden gesteld, die zoveel mogelijk direct worden beantwoord. Hierdoor is een live webinar geen statisch gebeuren, waar je alleen maar naar kunt luisteren.

HB Software QBS group

In een gesprek met QBS Group kwam een mooi programma tot stand. Microsoft heeft Jan Brouwer, Business Group Lead Dynamics, gevraagd om te vertellen over de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van de cloud bij Microsoft. Daarnaast heeft HB Software laten zien welke stappen zij heeft genomen om klaar te zijn voor de cloud en wat klanten moeten doen. Als mooi voorbeeld van een app die al in de AppSource staat is Exsion Reporting gepresenteerd. Deze app maakt het mogelijk dat in de SaaS-versie van Business Central in Excel rapporten worden gemaakt, zoals 1000 klanten dat nu al jaren on-premises/gehost doen.

Voor HB Software zal dit zeker niet het laatste webinar zijn. De reacties van onze klanten waren lovend. Voor ons smaakt het naar meer, hier gaan we zeker een vervolg aan geven.

Bekijk hier de webinar

Partner Care Update February 2020

Latest Microsoft Licensing Guides

The latest Microsoft Licensing Guides are now available via the QBS Partner Portal.
Please find them via the links below:
Dynamics 365 Business Central On-premises Licensing Guide – February 2020 
Dynamics 365 Business Central SaaS Licensing Guide – January 2020 
Dynamics 365 Licensing Guide – February 2020 
PowerApps Licensing Guide – February 2020 

Retirement of Dynamics Learning Portal (DLP)

In April 2020, PartnerSource will be retired and replaced by a landing page on the Microsoft partner website (partner.microsoft.com). The Dynamics Learning Portal (DLP) will also be retired starting in April 2020. All content from DLP is now available via the following links:
Dynamics 365 content is available on Microsoft Learn and Dynamics AX, GP, SL and NAV content is downloadable here.
In case you need access to DLP for these last months, you can order the free Training Pack via PartnerSource Business Center.

On-premise technical incidents assignment

Our SMB Resellers will receive technical incidents for on-premise support as a benefit of your QBS membership. Each year, Microsoft will assign new incidents to your PartnerSource Business Center account. That moment has arrived now and Microsoft is currently working on assigning the incidents. This might take a few days to complete. If you have a critical situation where you need to create a technical incident at Microsoft, please contact us via the Service Desk and we can ask Microsoft to prioritize.

Transitioning NAV/Business Central to CSP

Customers with an on-premise license and active enhancement plan are eligible to transition to Business Central SaaS licenses via CSP with a special SKU. This SKU gives a 40% discount. QBS group partner can download our document on QBS group Partner Portal for guidance on how to approach and conduct a transition from NAV or Business Central On-premises to CSP.

Coming soon – Operations readiness resources in one place

Starting April 2020 Microsoft will be streamlining the way we communicate and provide readiness materials across all Microsoft programs. We are introducing one Operations Readiness resource location on the Microsoft partner website at partner.microsoft.com which will combine assets from the CSP Program Updates Resource Gallery as well as from microsoftreadiness.com.
Read the full post here

Dynamics Partner Incentives – Reminder of SPA Discount Schedule Update on April 1, 2020

All SPA Partners have received this information directly from Microsoft – but as the date for the change approaches, we wanted to make sure to repeat another time around. On July 1, 2019, Microsoft published the FY20 Solution Provider Agreement (SPA) discount schedules. At that time, they announced the upcoming New License discount schedule rate changes effective April 1, 2020. Please find all SPA discount-related details on MPN or PartnerSource and see the upcoming changes in Discount Schedules in the Overview Slide.

Microsoft Dynamics Enhancement Plan in the leap year 2020

The standard Enhancement Plan of a Microsoft Dynamics license is 365 days. As 2020 is a leap year, this standard length of the enhancement plan will be short by one day. To compensate this, Microsoft will add an additional day to active customers’ service plans in March 2020.

The following criteria must be met in order for the customer’s account to be updated:

 • Customer must have an active and/or pending plan that overlaps February 29, 2020
 • Service plan length needs to be 365 days or 1,095 for a three-year plan
 • Only Dynamics customer service plans purchased through DPL will be updated

For more information please contact us

QBS group – MPN Microsoft Partner Network guide

We are pleased to present the QBS group MPN Microsoft Partner Network guide. This guide includes information regarding MPN, competencies, their benefits and how to receive these and incentives. It also includes an overview of all competencies, their benefits and the requirements to achieve them.
The MPN Guide is now available for QBS group partners via the Partner Portal. 
If you are looking for a complete overview of all internal user benefits and in which competencies these are included, have a look at our QBS – MPN Competency – Benefit Matrix. 

Dynamics 365 Business Central 2019 release Wave 2

As of October 1, 2019, Microsoft has launched Dynamics 365 Business Central 2019 release wave 2. It has new features for on-premises partners and customers, Modern Support Lifecycle Policy changes, and changes to the availability of previous versions of registration keys.

Beginning with the October 2019 release of Microsoft Dynamics 365 Business Central, on-premises will follow the Modern Support Lifecycle Policy, offering continuous support with a minimum of 12 months’ notification prior to ending support. The Modern Policy offers continuous support and servicing, including bug fixes, new features, and applicable regulatory compliance updates. Customers can stay current by maintaining the Enhancement Plan and deploying updates as noted in the servicing policy.

For older releases of Business Central prior to October 2019, on-premises will continue to follow their existing Lifecycle timelines under the Fixed Policy. You can find those dates here.

In addition to changes in the Modern Support Lifecycle Policy, there are changes to the available versions of registration keys for customers.

 • For new customers, you need to purchase version 15. If your customer requires version 14, select version 14 registration keys for them in PartnerSource Business Center (PSBC). Version 13 will not be available for your customer.
 • For customers who either purchased version 13 or transitioned to Microsoft Dynamics 365 Business Central when version 13 was the current shipping version, you will still have access to version 13 registration keys in PSBC.
 • For existing customers who need additional seats on version 13, you will purchase new seats on version 15 and select version 13 registration keys in PSBC.
 • For existing customers who need additional seats on version 14, you will purchase new seats on version 15 and select version 14 registration keys for the customer in PSBC.

Important: Microsoft Dynamics 365 Business Central Version 14 will be available to access until October 2020. After this date, version 15 will be the only available operating version of Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Click here to learn more about this release.
Click here to register for a webinar to learn what’s new with this release.

Price change for Dynamics NAV Subscription

As a follow-up on the communication sent on December 11, 2018, starting today, Dynamics NAV Subscription (all shipping versions—the current version is NAV 2018; NAV 2016 is for India only) user prices will increase to align with Dynamics 365 Business Central Subscription user prices. Existing customers may continue to renew Dynamics NAV Subscription, but the renewals will be based on Dynamics 365 Business Central Subscription pricing.
To review the detailed communication, click here.

News from QBS group Partner Care

We are pleased to present the latest version of our QBS group CSP Operations Guide. Please find it on our QBS Partner Portal.

Referring to our blog: New Pricing for Dynamics 365 Customer Engagement & Unified Operations per the 1st of October 2019, Microsoft is changing the way they sell Dynamics 365 Plan licenses, this change goes live on the 1st October 2019 and it will affect existing Plan Subscription Customers – i.e. Dynamics 365 Plan, Customer Engagement Plan and Unified Operations Plan.

After the 1st October, the renewal for a Plan is no longer automatic, before the renewal day you’ll have to manually place an order for the new Subscriptions.
Failing to order the new subscription(s) will result on the Customer losing access to the system.

You’ll have to order the correspondent Base License + Attach Licenses, as the Plan will no longer be available for sale.

We as QBS group have contacted all Partners with Plan Subscriptions expiring soon.

If you have any questions, need assistance with the Base/Attach License conversion, or need a copy of the October Preview Pricelist, please get in touch with us via the Service Desk on our QBS group Partner Portal

Directions EMEA 2019 is less than 1 month away! Are you ready?

Come meet us – as always we will have a large delegation going to Directions EMEA. To cover as much ground as possible on sessions – but just as much to meet up with all of you!
Our booth is S23 – see map below.

QBS Group Direction EMEA 2019 Floor Plan

Fancy a chance to win tickets for 2 people to Las Vegas, Microsoft Inspire next summer?
Flight, hotel and entrance paid! Then go and submit your success story for the Directions EMEA Awards. Deadline is September 27 – and you have 4 categories to choose from:

• Best Business Central partner transition story
• Best Business Central Marketing campaign in the channel
• Best Partner Business Central infrastructure
• Embracing technologies with Business Central

Nominate here https://www.directionsemea.com/about/awards/

Also, check out our Directions EMEA webpage where you will find hot topics and other news around Directions in Vienna.

You can also add yourselves to the QBS EMEA Directions LinkedIn group

Hot News from Microsoft Inspire 2019

At QBS group we feel it is necessary to participate in all of the main Microsoft events: Microsoft Inspire, eXtreme and Directions, to ensure we can pass the relevant information on to you our partners, and also that we are the forefront of hot news! We participate not only as QBS people – but also as representatives of the entire QBS partner community. Speaking our case – and bringing back the news and information that we all need to keep on the forefront with our business.

Hot News From Inspire 2019
Watch the webinar Hot News from Inspire 2019 (video 30:00)

In this vlog we will present in 30 minutes the most important updates from Microsoft Inspire 2019.

 • Microsoft mission and innovations
 • PowerApps
 • Microsoft Field FY20 Priorities
 • Dynamics 365 Business Central Updates
 • Channel Incentives  and Channel Program
 • ISV and Marketplace

QBS goup YouTube channel

Watch our vlogs in our special Microsoft Inspire 2019 Playlist on our QBS group Youtube channel

Demo highlights at Microsoft Inspire 2019:

Demo: Empowering citizen developers with AI Builder at Microsoft Inspire 2019
Demo: Minecraft Earth at Microsoft Inspire 2019

PowerPoint

QBS group partners can download the presentation slides in the: QBS group partner portal.

Promo on Dynamics 365 for Sales to Office 365 customers

Launched on May 1st, 2019 running until October 31st there is a Dynamics 365 for Sales Professional CSP pilot offer in the United States, United Kingdom and Western Europe. This offering will provide special pricing on Dynamics 365 for Sales Professional for Office 365 customers.

Upgrade Your Existing NAV Customers To Dynamics 365 Business Central On Prem With The 3 For 1 Promo
What are the offer terms and conditions?

 • 25% off on Dynamics 365 for Sales Professional seats purchased;
 • CSP motion only;
 • Valid May 1st to October 31st, 2019;
 • Minimum 10 customer seats up to a maximum 75 seats purchase required to qualify;
 • Partners can leverage this offer for net new Dynamics 365 for Sales Professional customers only;
 • The United States, Western Europe (includes Austria, Belgium, Denmark, Finland, Iceland, Ireland, Italy, Luxembourg, Netherlands, Norway, Portugal, Spain, Sweden, Switzerland) and the United Kingdom only.

Start planning your marketing campaigns. To support you we have recently launched marketing and sales materials which we’ve gathered in an easily accessible zip file on our QBS Partner Portal.  This includes presentation, telesales guide, partner FAQ, product videos, web page content, e-books, blog post, technical document, infographic, etc.

 

1, 2, 3 – Move your CSP to QBS group

Moving your CSP to QBS group is as easy as 1, 2, 3! No matter if you have many or just a few customers on CSP – QBS group can help you switch these to the QBS group CSP platform.

But why QBS group for CSP? Here are a few reasons:

 • We have made substantial investments into our Cloud Blue platform in excess of 2 million Euros to date. But why have we done this? We value your time as much as you do and therefore we are continuously improving the platform. For example, we build enhancements based on your input. We collect feedback from our partners on enhancements needed for the platform. This way we ensure that all the things that our partners are voting for in terms of system enhancements get heard and evaluated so that we can make the right continued investments to the platform. To then provide you with the right features.
 • Our platform offers a really simple, straightforward and easy to use interface so that when you’re having a conversation with a customer you can get to the right information, as quickly as possible to provide that customer with the licensing information and fulfil their licensing request. When we look at our order entry portal the search function allows you to quickly find the correct SKU so that you can click instantly to place an order and fill up your shopping basket as quickly as possible.
 • We are Dynamics Partner Fanatics and we only know Dynamics. This means we are more knowledgable around Dynamics than any other Indirect CSP out there!

So tell me, how easy is it?

 1. In order to move your data, we need to know who is moving and what we are moving.
 2. To move a subscription a new order is placed with QBS group. We analyse everything you send, we will plan and organise the move for you, so you don’t need to do anything here.
 3. We will inform you when the ordering has been completed so that you can cancel the old subscription(s). It’s important to remember this order – as you otherwise risk the situation where a service is being discontinued without the proper new subscription is in place.

Planning QBS group trainingen tweede halfjaar is bekend

Planning trainingen tweede helft van het jaar is bekend.  Reserveer, zonder enige verplichting, nu alvast een plek.
Vul het onderstaande formulier in en geef aan welke trainingen u zou willen volgen.  Zodra alle details bekend zijn over de training wordt u als eerste geïnformeerd, zodat u zich direct kunt aanmelden.

Training Wanneer
Extensions 2.0 Workshop (2 days) July/Sept/Nov
Dynamics 365 Implementation Workshop (1 day) Oct/Nov
“Azure DevOps” Hands-on Workshop for AL Developers (1 day) Sept/Nov
Dynamics 365 Business Central Bootcamp (5 days) Sept/Nov
Live in a Day (1 Day) July/Oct
AI in a Day (1 Day) Sept/Oct
Ready to Power (2 Days) July
PowerBI (Advanced) (2 Days) July
Flow in a Day (1 Day) Sept
Dynamics 365 Sales Excellence Workshop (2 Days) Sept/Nov
Dynamics 365 Business Central SureStep Wave II Oct
Dynamics 365 Customer Engagement Product basics Bootcamp (2 days) Online
Dynamics 365 Customer Engagement Customization & Configuration Bootcamp (2 days) Online

 

QBShare 16 mei 2019 – Elke dag een nieuwe klant erbij

Donderdag 16 mei hadden we ons 11e QBShare event. Naast de interessante updates over Dynamics 365 Business Central en Dynamics 365 Customer Engagement, hadden we dit keer ook een interessante sessie van partner BETA.

QBShare 20190516

BETA is een startup van Alfa Accountants en Adviseurs en is op dit moment een van de meest succesvolste en snelst groeiende Microsoft partner. Tijdens de presentatie hebben zij uitgelegd waarom ze als partner toen voor Dynamics 365 Business Central hadden gekozen. Tevens hebben zij uitgelegd hoe zij met Dynamics 365 Business Central een schaalbaar implementatie model hebben kunnen inrichten waardoor het mogelijk is om nieuwe klanten binnen twee dagen over te zetten naar Dynamics 365 Business Central.

QBS group partners kunnen de PowerPoint slide 1 klant per dag, van BETA downloaden via de QBS group partner portal.

Belangrijkste take aways van deze QBShare:
– Ontdek kansen die Power Platform biedt;
– Bereid u voor op de transitie naar AL;
– Secure the base – plan migraties/upgrades;
– Onderzoek opportunity voor meer volume;
– Benut de diversiteit aan QBS Services;
– Update uw profiel op Dynasource.

Met een gemiddeld cijfer van een 7,8, mogen we terugkijken op een geslaagd en inspirerend event.

Interview on QBS group getting shareholder majority in 1ClickFactory

QBS GROUP TAKES THE MAJORITY OF 1CLICKFACTORY SHARES

Microsoft Value Added Distributor and Indirect CSP QBS group (www.qbsgroup.com) has recently acquired the majority of the shares in her strategic partner 1ClickFactory (www.1clickfactory.com). A good reason to set up an interview with Soren Fink Jensen, CEO of 1ClickFactory, and Michael Hartmann, the CEO of QBS group. This article will dive into the prospering relationship and this intensified collaboration, along with the radical changes in today’s markets for business applications including ideas on how partners should react.

Exactly what has happened with this recent collaboration?

Soren: Until recent, 1ClickFactory was owned by three major shareholders, being a private investor from Lithuania, the management of 1ClickFactory and QBS group. QBS group entered into our company as a shareholder back in 2017 up until present with a minority share. With this collaboration, QBS group has acquired the shares of the private investor and combined with their initial share, the company now is the major shareholder in 1ClickFactory.

As management of 1ClickFactory, we’re of course very happy that the share of the private investor is bought by QBS group, as they are supporting our business, and not by a random third party. We will continue and intensify our strategic co-operation with QBS group in a simplified setting with just two shareholders.

So our collaboration now moves from a ‘strategic alliance’ to a ‘strategic partnership enforced by ownership’.

 

What is the motivation of QBS group to make this move and where does this fit into the strategy?

Michael: We’d like to see QBS group as the backbone for Microsoft Dynamics 365 partners. Over the last few years we have clearly moved away from the traditional model at the very beginning of the company, which was taking care of the transaction part. Over time we have extended our portfolio to also support our partners in non-core activities like marketing, pre-sales and training. Today, the whole Microsoft Dynamics partner channel is in a huge transformation phase. One in which technical and functional capabilities and capacities are more important than ever before!

Think about the transition of partner add on solutions to extensions. But also, the experience, methodologies, tooling and capacity you need to migrate the huge worldwide Dynamics NAV customer base to Dynamics 365 Business Central. We consider 1ClickFactory as the perfect strategic technology partner for our company! But also for our current and future partners – both VAR’s and ISV’s.

Now that QBS group owns the majority of the shares, the financial results of 1ClickFactory will be consolidated into the results of The IT Channel Company, the holding company of QBS group.

 

What is it that 1ClickFactory and QBS group match so well?      

Soren: Both companies are true partner focused organisations. Both have a ‘Microsoft only’ strategy. And both companies are laser focused on Microsoft Dynamics only. No other Value-Added Distributor in the worldwide Microsoft channel can claim this. Our deep functional and technical qualities and capabilities combined with the sales and marketing skills of QBS group plus their wide international distribution network create a great fit!

Michael: Our combined strengths, talent and capabilities create a true ‘one stop shop’ for Microsoft Dynamics partners who want to thrive in the new cloud era.

 

Soren, for those who don’t know your company yet – can you update us on what 1ClickFactory does and where the company is today?

1ClickFactory is a Dynamics 365 software ‘factory’. Our high-quality Microsoft Dynamics 365 upgrade, development and training services together with our leading Microsoft Azure managed hosting service, help Microsoft Dynamics partners offer better business value to their customers delivering solutions on-premises and/or in the cloud. Unlike the traditional ERP service providers who offer this type of service through 1:1 sourcing of people, we take responsibility for the projects and use automation tools.

We have performed 500+ Dynamics NAV and Dynamics AX upgrades, 300+ development projects and we also serve 5,000+ NAV users on Azure. 1ClickFactory is a Microsoft ISV Development Center that is Gold Certified in Enterprise Resource Planning, Application Development and Cloud Platform. We are a global business currently delivering our services to 300+ partners in 40+ countries.

In the last 18 months of working together strategically, QBS group has helped increase the number of partners using 1ClickFactory services by 13 percent. By working even closer together we will be able to provide even more value to partners. There are three areas where we have seen increased demand during 2018:

 1.  The move of IP to extensions where the QBS group and 1ClickFactory concept of Ready to Go and the value it provides to partners has played a big role
 2. Knowledge around how to implement and customise Dynamics 365 Business Central
 3. How to migrate customers toward Dynamics 365 Business Central in the Cloud and On-premise.

Together we have many of the answers on how partners can do this the most affordable way with the least risk, given the newness of the Dynamics 365 platform.

 

Well Michael, maybe you can give our readers a quick update on QBS group as well? 

QBS group drives the largest community of Microsoft Dynamics partners worldwide. Today we’re active in 22 countries where we support over 600 Microsoft Dynamics partners to improve their businesses.

The services of 1ClickFactory have already been a cornerstone of the value that QBS group delivers to its partners. The further integration of the 1ClickFactory services into the partner engagement, will strengthen the unique position that QBS group has as an indirect CSP.

While QBS partners are migrating their IP and their existing customers to Dynamics 365, they are facing challenges in their capacity and capability to do that on time and in quality. 1ClickFactory is helping many QBS partners already to provide the additional skills and capacity to exceed customer expectation via our Upgrade Service.

Since SaaS is not always the optimal solution for customers to bring their business applications to cloud, QBS partners take advantage of the 1ClickFactory hosting services to provide business applications through private cloud environment.

So while QBS group continues to onboard new partners into the QBS community, 1ClickFactory is the technical service backbone that will help partners to provide a superior cloud offering.

 

How does this more intensive co-operation work out geographically?

Michael: There are some overlaps in markets that we both serve. Here we will align our salesforces, intensify the knowledge transfer and build joint Go-to-Market programs, like the ‘Ready to Go’ program. An interesting observation is that neither of us can build and execute these kinds of programs alone. But together we can do it.

Then there are also markets where only one of us is active today. Last year, QBS group made a start in several markets in Middle-East & Africa (MEA). However, our focus is still mainly in Europe. 1ClickFactory is also active in Europe. On top of that, the company has activities in the US and in Asia and has plans to do additional investments in these regions shortly. Potentially we can use this situation to introduce each other’s services in new countries and regions going forward.

How did Microsoft react on this change?

Michael: The Microsoft Corp people are very positive about this move! They see the combination as a great asset for their worldwide partner channels: two partner-focused specialists that combine their strengths to facilitate the ongoing growth of Microsoft Dynamics 365!

Soren: Here I would like to add that the 1ClickFactory specialists work closely together with the engineering departments at Microsoft Corp.

 

In your opinion, what should the partner channel do to protect the 160,000+ Dynamics NAV customers worldwide and guide them to Dynamics 365 Business Central?

Michael: We see that this huge customer base consists of several sub groups. There are customers looking for private hosting and other customers will prefer a re-implementation based on a full-blown SaaS offering. And surely, there will also be Dynamics NAV customers who are forced to continue their On-premise solutions for some more time due to legal or infrastructural matters. We believe that the Dynamics partner channel needs partners that can both consult and help them based on a ‘one stop shop’ offering.

Soren: I believe that we must pay attention to bringing value to the older part of that customer base, and especially those customers without maintenance contracts. These customers will wonder what the price of a cloud migration is. For sure they would like to receive fixed price offerings, and after that they will want to know what the cost is of staying current. At 1ClickFactory, we’ve developed intelligent tooling and processes to help these end-users and their partners out. We offer an Upgrade Analyzer  that helps partners create fixed price and fixed date offerings.

On top of that we are building an Extension Maintenance Service that helps customers to stay current with their customizations – also based on fixed price. We strongly believe that these services are both unique and valuable and they will also support our partners to make them even more successful, also when they need to migrate to the Cloud!

Finally, what can the Microsoft Dynamics partner channel expect from the two companies in their new setting?  

Soren: The Microsoft Dynamics partner channel can expect a continuation of the existing strategies. With the same familiar faces on both sides of the companies, so that will stay the same. What will change is an even more tightly knit collaboration in the execution of the strategies. The partner communities can expect stronger and more attractive offerings, including offerings around the domain of PowerApps.

Michael: To make these words tangible: we have scheduled a first meeting with the leadership teams from both companies shortly to discuss and create a three year joint business plan. We’re all looking forward to a great collaboration with multiple benefits for our partner communities!

 

QBS group en 1ClickFactory bundelen hun krachten

Vanaf maart 2019 heeft QBS group het meerderheidsaandeel van 1ClickFactory verkregen. Dit is een verdere versterking van de reeds bestaande samenwerking en is een belangrijke stap in de strategie van QBS group om haar aanbod naar het Dynamics partnerkanaal te verbeteren.

“We consider 1ClickFactory as a perfect strategic technology partner for both our company, but also for our current and future partners. We’re all looking forward to a great collaboration with multiple benefits for our partner communities!”

Michael Hartmann, CEO, QBS group

De samenwerking tussen QBS group en 1ClickFactory is in de afgelopen 18 maanden geïntensiveerd. Een mijlpaal werd bereikt toen QBS group Territory Representative werd voor 1ClickFactory in de DACH-regio – en vervolgens ook in de Benelux op 1 januari 2019.

Per 31 maart 2019 is Dynamics NAV niet langer meer beschikbaar voor nieuwe klanten. Partners kunnen nu alleen Dynamics 365 Business Central aanbieden. Of het nu gaat om het migreren van bestaande oplossingen, het verwerven van vaardigheden en kennis over Dynamics 365 Business Central of dat het gaat om concrete technische support, het aanhalen van de relatie tussen QBS group en 1ClickFactory zal een enorm voordeel zijn voor partners in deze transformatie.

“Both companies are true partner focused organisations. Both have a ‘Microsoft only’ strategy. And both companies are laser focused on Microsoft Dynamics only. No other Value-Added Distributor in the worldwide Microsoft channel can claim this. Our deep functional and technical qualities and capabilities combined with the sales and marketing skills of QBS group plus their wide international distribution network create a great fit! The partner communities can expect stronger and more attractive offerings, including offerings around the domain of PowerApps.”

Soren Fink-Jensen, CEO, 1ClickFactory

Er zal altijd een behoefte bestaan aan professionele en gespecialiseerde assistentie van een Indirect CSP, die de ins en outs van Microsoft Dynamics kent. Technische support en advies zullen altijd nodig zijn. Met deze belangrijke strategische samenwerking gaan QBS group en 1ClickFactory een eigen klasse vormen als het gaat om capaciteit en dekking voor het Dynamics partner kanaal.

White Paper – Microsoft Dynamics 365 the perfect platform for digital transformation in the mid-market

At QBS group we’re all about Dynamics partners – to the extent that we call ourselves “Dynamics partner fanatics”. We constantly look for new innovative ways in which we can assist our partner community with ways to grow their business – no matter what their Dynamics strategy is. There’s no doubt in our minds that Dynamics 365 offers a lot of advantages both to new partners but especially to the existing Dynamics partner community – which the most recent white paper from us focuses on. Enjoy the reading!

Abstract of white paper:

“We are approaching one of the great infliction points in time where information technology-based solutions  have matured to a level where they can deliver new and compelling value to meet recognized needs of mid-market companies.

The steadily falling prices on computer capacity, the accumulated investments in standard software products and the introduction of the cloud-based as-a-service delivery format have made advanced information technology available to the mid-market. Under the headline digital transformation these advanced technologies have the potential to dramatically increase the productivity of mid-market enterprises, while the steady expansion of the world wide web (51.5 per cent of the global population or 3.2 billion people) has enabled them to expand and grow beyond their domestic territories.

Microsoft Dynamics 365 The Perfect Platform For Digital Transformation In The Mid Market

Despite the increased availability of advanced software tools, the declining prices and the improved user-friendliness, digital transformation remains an ongoing activity that requires support from specialists that the typical mid-market enterprise cannot attract and justify on her payroll.  This whitepaper explains that exactly this intersection of technology and needs represents a yet untapped business potential for entrepreneurs that can translate software technologies into a tangible business advantage and that Microsoft Dynamics 365 is the perfect platform for executing such an ambition.”

You can download the full white paper here:
Microsoft Dynamics 365 – The perfect platform for digital transformation in the mid-market

Or if you would like to attend one of our upcoming QBShare events to learn more about how QBS can assist you in your future journey with Dynamics, find a local event here and register.

More from the same author.

Directions EMEA 2018 Business Report

At QBS group, we understand that well-informing our Dynamics partners is crucial for making the right strategic decisions. That’s why we strive every single day to make “QBS Partners the best-informed Microsoft partners.”

We have been writing business reports on the international Microsoft events since 2004. So we know what we’re doing. This report is part of our ‘around the year’ reporting service that spans all the major events for Dynamics partners: Inspire, eXtreme 365 and DIRECTIONS. This unique report features a broad but insightful and independent business reporting on the happenings at DIRECTIONS EMEA 2018. The report, which consists of 46 pages of need-to-know information, is bought and used by leading Dynamics partners from all over the world.

These partners use the report among others to:

 • Inform all their colleagues who did not visit the event
 • Improve their marketing and sales pitches
 • Update the content on their websites

Directions EMEA 2018 Business Report QBS Group

The average satisfaction score for this report over the last 5 years was 8,6 on a 1 to 10 scale.

Taster first? To get a good idea of what you can expect from our DIRECTIONS EMEA 2017 Business Report, you can order the 2017 Business Report as a free download version here.

Order your copy now!

Partners of QBS group receive this report at no additional cost, as it is part of their QBS membership. For non-QBS Microsoft partners, the report is available for only Euro 400 exclusive of VAT per partner company.

The evolution of Dynamics 365 opens the door for new opportunities

The 2018 edition of eXtreme365 EMEA is expected to be an interesting edition.
Today, the world of a Dynamics CRM partner is changing faster than ever before. Being a Dynamics CRM partner today is like dancing on a volcano – far from boring! And the recent announcements around the Dynamics 365 solution makes this effect even stronger!

The EMEA edition picked Dubrovnik, Croatia as their 2018 location. It will be organized from March 19th till 21st for the partner event and on March 21st and 22nd for end-users. This last part is organised for the second time and anticipates to fill the gap that has emerged after Microsoft stopped with Convergence.

Due to the release of Dynamics 365 last year, the eXtreme organization decided to change the name of the event from ‘eXtreme CRM’ into ‘eXtreme365’

Attending partners
The expectation is that around 600-800 people from Dynamics 365 partners will attend eXtreme365 EMEA in Dubrovnik. If you’re a visitor yourself, an interesting question is how you will bring all these messages back home. Because it’s crucial that all your team members understand what’s going on. And more important – what that all means to them!

Read as well the blogs from Christly Spokely why NAV partners and CRM Partners attending eXtreme365 Dubrovnik

Business Report of eXtreme 365 EMEA
Here’s where QBS group can help you out. We will write a business report on eXtreme 365. With 3 authors we will cover more sessions than a single partner normally can do. The sessions that we will cover go ‘cross content’. This means that we will not only cover the keynotes, but also various technical and functional sessions and of course also the business sessions.

On top of that we will publish exclusive interviews that we will have in Dubrovnik with Microsoft executives.

The report will be published in the English language and will be available mid April 2018.

“QBS partners are the best informed Microsoft partners”

At QBS group we’ve been writing business reports for Microsoft Dynamics partners on Microsoft’s WPC and DIRECTIONS since 2004. Later this year we’ll be writing Business Reports about Inspire 2018 and Directions EMEA 2018.

QBS group partners
QBS group partners will receive this report for free as part of their membership. Partners who sign up as a QBS group partner before April 1st, 2018 will get a FREE copy as their welcome present. Non-QBS partners pay only € 350,- exclusive VAT to receive a copy.

This unique and valuable report is bought by leading Dynamics partners from all over the world.

Can you afford to miss on this important business report? Reserve your copy now!