1ClickFactory en QBS Group zijn nu samen en gaan verder onder de naam Companial, een internationaal netwerk van Microsoft Dynamics-partners

1ClickFactory en QBS Group fuseren om zo een volledig serviceaanbod te bieden. Nu we verder gaan als Companial zijn wij het grootste en snelst groeiende internationale netwerk van Microsoft Dynamics Partners.

Leusden, Nederland, Vilinus, Litouwen, 2 februari 2022 – 1ClickFactory, gevestigd in Vilnius, Litouwen en QBS Group, met hoofdkantoor in Leusden, Nederland, hebben vandaag, 2 februari 2022, aangekondigd dat de bedrijven fuseren om verder te gaan als Companial.

1ClickFacory en QBS Group zijn gespecialiseerd op het gebied van Microsoft Business Applications en leveren services en licenties aan Microsoft Dynamics Partners. Toen 1ClickFactory en QBS Group in 2017 hun strategische samenwerking aangingen, werd het snel duidelijk dat het aanbod van beide bedrijven op het gebied van technische diensten, licentiebeheer, ondersteuning voor Independent software vendors (ISV), en marketingdiensten zeer complementair waren, allemaal gericht op Microsoft Dynamics en Power Platform. Companial komt op de markt met een duidelijke visie om de preferred community te worden voor elke Microsoft Dynamics professional.

1ClickFactory is een Microsoft ISV Development Center en Gold Certified in Enterprise Resource Planning, Application Development en Cloud Platform. Als wereldwijde organisatie levert 1ClickFactory diensten aan meer dan 300 Dynamics Partners in meer dan 40 landen. De hoogwaardige upgrade-, ontwikkelings- en trainingsservices van 1ClickFactory voor Microsoft Dynamics 365, samen met de hostingservice van Microsoft Azure, helpen Microsoft Partners om klanten betere zakelijke waarde te bieden door oplossingen op locatie en/of in de cloud te leveren.

“Ik ben erg enthousiast om de krachten te bundelen en een One-Stop-Shop te bieden voor elke Microsoft Dynamics Professional met Companial. Onze duidelijke missie is om de verwachtingen te overtreffen door onze Microsoft Partners centraal te stellen in al onze inspanningen, uitstekende diensten aan te bieden, Dynamics Partners te ontwikkelen. Het centrale woord in onze visie is ‘community’. We doen er alles aan om de community te laten werken en de mensen erin te inspireren.

Companial belooft dat het gemakkelijk is om zaken met ons te doen, dat we een kwalitatief hoogstaand dienstenportfolio bieden dat wij alle Dynamics-workloads ondersteunen en dat we onze Dynamics Partners aantrekkelijke aanbiedingen kunnen doen!

We zijn toegewijd aan het succes van onze Dynamics Partners, en bovenal geven we prioriteit aan persoonlijke relaties en een persoonlijk tintje voor het welzijn van onze gemeenschap”
Louis Rustenhoven, Chief Executive Officer, Companial.

QBS Group is het grootste Dynamics-ecosysteem, op het Microsoft na. QBS Group, gevestigd in meer dan 25 landen over de hele wereld, met meer dan 800 partners die meer dan 40.000 klanten beheren, was uniek in haar rol a de Microsoft Dynamics indirecte Cloud Solution Providers. Met de expertise en persoonlijk contact heeft QBS Group Dynamics Partners geholpen bij de overgang naar de cloud en hen ondersteunt bij het aansturen van de digitale transformatie. Microsoft heeft QBS Group onlangs bekroond met de Inner Circle Award for Microsoft Business Applications 2021/22, 8e jaar op rij heeft QBS Group deze eer mogen ontvangen.

“Dynamics Partners zorgen voor groei. We willen dat Microsoft-partners zo efficiënt, capabel en opvallend mogelijk zijn. We hebben in het verleden geweldige ervaringen opgedaan met QBS Group en 1ClickFactory en we zijn ervan overtuigd dat deze combinatie Companial echt in staat zal stellen meer klanten aan te trekken, beter werk te leveren, een hogere klanttevredenheid te bieden en een geweldige relatie te hebben met Microsoft. Een win-win-winsituatie voor iedereen!”
Mike Morton, General Manager Business Central, Microsoft uit.

 

Hoewel de lancering van Companial geen invloed zal hebben op bestaande relaties en contracten die Dynamics Partners hebben met 1ClickFactory of QBS Group, kunnen Dynamics Partners aanvullende diensten en aanbiedingen verwachten die hen zal helpen een Microsoft Dynamics-praktijk op te zetten of een bestaand bedrijf te ontwikkelen om de digitale transformatie te volbrengen en om klanten beter tevreden te stellen. Een voorbeeld is de nieuw aangekondigde samenwerking met Plataan, een van de toonaangevende aanbieders van trainingen voor Microsoft Dynamics en Power Platform. Deze samenwerking zal resulteren in een volledige set van trainingen en hulpmiddelen die onder de merknaam Companial zullen worden aangeboden aan Dynamics Partners wereldwijd.

“Ik deel graag mijn mening over de integratie die nu plaatsvindt tussen QBS Group en 1ClickFactory. We zijn enthousiast en vinden het een goede zet. Gezamenlijk hebben we als gemeenschap enorm veel werk gedaan om Dynamics-klanten vooruit te helpen naar een mooie Dynamics 365-cloudtoekomst. En alleen samen hebben we de middelen om dat mogelijk te maken. We werken nu al met veel plezier samen met uw team om onze klanten vooruit te helpen en we hopen dat in de toekomst nog veel meer te doen en met één keel te stikken. We kijken ernaar uit om met u samen te werken”
Paul White, Chief Executive Officer bij The NAV | 365 People

Over Companial

Companial is het grootste en snelst groeiende internationale netwerk van Microsoft Dynamics

Partners. Companial ondersteunt haar Dynamics Partners – resellers, systeemintegrators, serviceproviders en ISV’s – met zakelijke en technische diensten die gericht zijn op het verhogen van de omzet, het verlagen van de kosten en het verbeteren van de klanttevredenheid. Companial is een officiële MKB ERP Distributeur; Indirecte CSP-provider voor Microsoft; een Microsoft ISV Development Center; en Gold Certified in Enterprise Resource Planning, Application Development en Cloud Platform. Companials hoogwaardige Microsoft Dynamics 365 upgrade-, ontwikkelings- en migratieservices, samen met de toonaangevende Microsoft Azure managed hostingservice, helpen Microsoft Partners om hun klanten betere zakelijke waarde te bieden bij het leveren van oplossingen op locatie en/of in de cloud. Companial levert en ondersteunt momenteel meer dan 1000 Dynamics Partners in meer dan 40 landen wereldwijd.

Neem voor meer informatie contact op met: Ursula Koller, ukoller@qbsgroup.com

Bezoek onze website: www.companial.com

Strategisch partnership QBS Group en 1Clickfactory met Plataan

Plataan, gevestigd in Hasselt, België en QBS Group, met hoofdkantoor in Leusden, Nederland hebben vandaag aangekondigd dat ze hun krachten zullen bundelen met ingang van januari 2022.

QBS Group heeft een meerderheidsbelang verworven van Plataan. Deze transactie is een belangrijke stap in de strategie van QBS Group om het portfolio van partner services te versterken. Het past perfect in de visie van QBS Group om de grootste community en expertisecentrum te worden voor elke Dynamics professional ter wereld.

De groeicijfers van Microsoft Dynamics 365 Business Central (BC) SaaS laat zien dat het steeds belangrijker wordt dat Dynamics-partners bekwaam worden in de Dynamics 365 Business Central competenties, vaardigheden en kennis. De enorme groei van Business Central komt ook tot uiting in de versnelde instroom en het aantal certificeringen van nieuwe Business Central professionals in het “Business Centraal Booster” Trainingsprogramma. Dit programma is een onlineprogramma met praktische oefeningen, onder begeleiding van een ervaren gecertificeerde trainer. Naast de Booster-programma’s voor Dynamics Business Centraal biedt Plataan trainingen aan voor Microsoft Power Platform, Office 365 en de Customer Engagement-workloads.

We beschouwen Plataan als een toonaangevende strategische trainingspartner voor onze community van huidige en toekomstige Dynamics-partners. De ambitie van Plataan om all-inclusive online competentieprogramma’s te bouwen voor Dynamics-partners past perfect bij onze unieke set van technische diensten op het gebied van Business Central, F&O, PowerApps en Customer Engagement en onze expertise in traditionele en CSP (Cloud)-licenties. We kijken allemaal uit naar een geweldige samenwerking met meerdere voordelen voor onze partnergemeenschap!

Louis Rustenhoven, CEO QBS Group & 1ClickFactory

 

Beide bedrijven zijn partnergerichte organisaties. Beiden hebben een ‘Microsoft Dynamics only’-strategie. Geen enkele andere distributeur met toegevoegde waarde in het wereldwijde Microsoft-kanaal kan dit claimen. Ons (digitale) trainingsaanbod gecombineerd met de unieke vaardigheden van QBS Group & 1ClickFactory samen, plus hun brede internationale distributienetwerk zorgen voor een geweldige match! De Dynamics-partnergemeenschap kan van ons een nog aantrekkelijker trainingsaanbod verwachten, inclusief aanbiedingen rond het domein van Dynamics 365 Finance & Supply Chain en Power Platform.

Vincent Bellefroid, Partner Plataan

Directions EMEA in Milan and we as QBS Group will be there!

It was a tough year without meeting each other in person, having the network possibilities at events and not seeing each other in the conference of Directions. But the focus at this event will be on the fall release of Dynamics 365 Business Central, efficient use of the new development environment, cloud infrastructure and Power Platform.
Gain first-hand knowledge about Dynamics 365 Business Central and the Power Platform.

Innovate your business to successfully deal with technological requirements, and new pricing and sales policies. Offer customers outstanding extensions, innovative solutions, and apps in AppSource using Business Central, Azure Services, Microsoft Power Platform, AI and Machine Learning Collaborate with Microsoft and other Dynamics partners worldwide to enhance your offerings and SMB market presence.

Join Directions EMEA 2021 in Milan on October 27-29, 2021 and get inspired by the QBS presentations during our expertise sessions.

See you in Milan!

 


How to rapidly sell Business Central as a 100% fit, and let your customers recognize the value immediately.

William van Voorthuijsen
William van Voorthuijsen

Target audience: Sales & Marketing, Leadership, Consulting

In this session, you will learn the tips and tricks on how to sell Business Central SaaS to customers in the lower end of the SMB space. We all know that those customers don’t expect high implementation costs. They would rather love to recognize the value of Business Central immediately at low costs and as a great fit with their business. Learn how to complete standard Business Central with some great AppSource offerings and rapid implementations making use of wizards so that your end customers are up and running very quickly as well as recognizing the value of using Business Central in their business.

Session Info – Thursday, October 28, 2021 – 11.00 a.m. – Room Amber 5+6


There is a solution for almost every business challenge, but where can you find it?

Herman van Leeuwen QBS group
Herman van Leeuwen

Target audience: Sales & Marketing

The cloud transformation offers the opportunity to use a dedicated ISV solution rather than developing customizations. Today there are over 1,500 Business Central solutions published on AppSource. Herman will explain how you can find the right solution.

Session Info – Wednesday, October 27, 2021 – 11.00 a.m. – Room Amber 5+6


Go to Market with Power Platform

Chris Parkes
Chris Parkes

Target audience: Sales & Marketing, Leadership

Power Platform is just that, a Platform. It’s difficult to go to market with a platform proposition to your customers so how can you start to make money from Power Platform and associated technologies?  If you would like to think about how you can go from Dynamics 365 or Business Central to broader Business Applications, you need to think outside of the product box and broadly consider what can be delivered.  Attend this session to learn about how you can begin to commercialise power platforms, what scenarios may fit the market, what has worked well for partners already and what you will need to consider to get ready to start a successful Power Platform practice.

Session Info – Wednesday, October 27, 2021 – 11.00 a.m. – Room Coral 3


Have a look at the sessions of 1Click Factory at Directions

Pass by at our booth S09 – a nice surprise is waiting for you!

We are looking forward to seeing you at Directions EMEA in Milan.

If you have any questions, please reach out to us!

QBS Group has been announced 8th time in a row by Microsoft for Inner Circle for Microsoft Business Applications 2021/22.

QBS Group has achieved the prestigious 2021/2022 Inner Circle status for Microsoft Business Applications for the 8th time in a row. Since starting up, QBS Group has received this outstanding honorable award every year. Inner Circle members have performed to a high standard of excellence by delivering valuable solutions that help organizations achieve increased success.

Membership in this elite group is based on sales achievements that rank QBS Group in the top echelon of Microsoft’s Business Applications global network of partners. Inner Circle members have performed to a high standard of excellence by delivering valuable solutions that help organizations achieve increased success. According to Microsoft the Business Applications Inner Circle partners represent the top 1% of the total Business Applications ecosystem.

“In a year of deep business transformation for every company and every industry on the planet, it is extremely rewarding to be able to recognize Microsoft Business Applications partners from every corner of the world that accelerated our joint customers’ digital transformation and drove unsurpassed customer success,” said Cecilia Flombaum, Microsoft Business Applications Ecosystem Lead. “Our Inner Circle members are chosen based on their business performance as well as capabilities as an organization, whether that’s creating IP, developing solutions, or having an industry leading focus on digital transformation. Microsoft is honored to recognize QBS Group for their achievements this past year, their dedication to our customers, and their innovation around the Microsoft Cloud.” 

We are very excited that QBS is part of the exclusive Inner Circle members club in 2021/22. QBS has achieved this award for the eighth time in a row. Our promise towards the QBS partner community and our deep dedication to the Microsoft Dynamics World is still unbroken. We will make optimal use of this membership to continuously improve and strengthen our position in such a great partner community. This gives us a unique position that I know Microsoft appreciates and our partners can benefit from.” Michael Hartmann, CEO of QBS Group

 

 

QBShare April 2021 – Embracing Change & Transformation

Het evenement voor Microsoft Dynamics Partners

Thema van deze QBShare was Embracing Change & Transformation. Wat zijn in deze tijden van versnelde digitalisering de belangrijkste ontwikkelingen voor u als Microsoft Dynamics partner? Tijdens dit unieke online event hebben wij u geïnspireerd en geïnformeerd over de laatste trends en ontwikkelingen. En wij hebben de trotse winnaars bekend gemaakt van de QBS Partner Awards 2020!

QBShare Inside

Deze QBShare hebben we afgesloten met een zeer interessante Live discussieprogramma. Tijdens deze uitzending hebben we de belangrijkste ontwikkelingen besproken die tijdens deze QBShare zijn gepresenteerd. En we hebben besproken wat het effect is van deze ontwikkelingen voor u als partner voor nu en de toekomst.
Deze aflevering van QBShare Inside is vooral interessant voor zakelijke managers van Microsoft Dynamics organisaties.
Aan tafel zit Joop van Voorthuijsen van QBS Group, Lubbert van den Heuvel van Xperit en Jan Penning van WSB Solutions met als gastheer Bert Siekmann.

Bekijk QBShare op ons QBS Group YouTube kanaal

Cloud Partner Panel
Cloud Partner Panel wordt u als QBS Group partner exclusief aangeboden binnen uw membership, maar wat zijn nu precies de voordelen van het Partner Cloud Panel?
Michel van den Brink

Optimaliseer uw documentprocessen
Documizers is gespecialiseerd in het optimaliseren van de processen rondom documenten en e-mail. Efficiënt werken, volgens de eisen van deze tijd!
Thomas van den Bosch – Documizers

Hoe maak ik als consultant indruk bij mijn klant
Heeft u als consultant ooit de vraag gesteld aan uw klant, waar hij over drie jaar wil staan met zijn bedrijf?
Tijdens deze sessie willen wij u laten ervaren wat het effect is op deze vraag. En hoe u uw klant hierbij kunt helpen doormiddel van het vertalen van zijn data naar bruikbare inzichten.
Klaas Mollema – Hillstar

Factuurverwerking niet digitaliseren maar automatiseren
De verschillende mogelijkheden voor het digitaliseren van facturen zijn inmiddels algemeen bekend. Echter; het digitaliseren van facturen is nog maar het begin. Sterker nog, het is de standaard geworden. Helaas stopt het hier bij veel organisaties. En dat is jammer, want juist hier liggen de nieuwe kansen.
Marcel Duijvestijn – Blue 10

CMS, Email marketing en eCommerce nu alles in een
Dynamicweb levert een business suite software platform met CMS, Email Marketing, Ecommerce en PIM.
Harry van Rossum – Dynamicweb

De volgende presentaties zijn exclusief voor QBS Group partners

QBS Group partners hebben exclusief toegang tot de onderstaande speciale sessies via  QBS Group Partner Portal 

What will be the new role of a Microsoft Business Partner
What is happening in the world and what will be your role as Business Partner? Based on his insights from his talks with Microsoft, Michael Hartmann CEO of QBS Group, will share his view.
Michael Hartmann – CEO QBS Group

Dynamics 365 en Power Platform
Tijdens deze sessie zal Michel u meenemen in de wereld van Microsoft PowerPlatform. U wordt geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en interessante toepassingen. Ook in deze sessie wordt u bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Dynamics 365 en in het bijzonder Customer Engagement.
Michel van den Brink

Dynamics 365 Business Central – Update
Tijdens deze sessie zal William u informeren over de laatste ontwikkelingen rond Dynamics 365 Business Central. U wordt onder andere bijgepraat over de nieuwe roadmap 2021 en de laatste licentiemodellen van Business Central.
William van Voorhuijsen

Upgrading Now is the Time
Mark Brummel en Ronald Hoek delen tijdens deze sessie hun ervaringen rond migratietrajecten. Wat zijn de ervaringen van onze partners kijkend naar de C/AL AL transitie. Hoe kan je voorbereiden op de Business Central SaaS releases en wat komt er na Business Central?
Mark Brummel & Ronald Hoek

Dank iedereen voor uw aanwezigheid en we zien u graag in november.

SQL en Windows Server licenties beschikbaar via CSP

Sinds 19 januari 2021 is het voor Microsoft partners mogelijk om SQL en Windows Server perpetual licenses in te kopen via het CSP programma. Hiermee biedt Microsoft haar partners de mogelijkheid om de overstap te maken vanuit het Open license model, wat eind van dit jaar wordt uitgefaseerd. Hieronder vindt u een korte samenvatting van wat de introductie van het perpetual model via CSP voor u als Dynamics partner kan betekenen.

Al enige tijd is het mogelijk om SQL en Windows Server licenties op basis van een subscription model af te nemen via CSP. Nu naast subscription ook perpetual licenties beschikbaar zijn, kunt u er ook voor kiezen om de software aan te schaffen in plaats van te ‘leasen’.

Tevens biedt het perpetual model een aantal licenties die via subscription nog niet beschikbaar zijn. Zo is het mogelijk om via het perpetual model naast SQL core licenties ook SQL server licenties in combinatie met User / Device CAL`s te bestellen. Over het algemeen is dit model op basis van Server + User CAL licenties aantrekkelijker voor on-premise Dynamics klanten binnen het MKB segment.

Voor u als QBS Group partner komen deze licenties binnenkort beschikbaar via onze QBS Marketplace. En kunt u vanaf dat moment zowel uw Dynamics als SQL licenties via één leverancier bestellen. Dit is wel zo makkelijk. Lees hier hoe u perpetual licenties kunt bestellen en activeren. Wij houden u op de hoogte.

Welke persoonlijke gegevens bewaart HR en waarom moet deze worden beschermd?

HR heeft een enorme hoeveelheid persoonlijke informatie over hun werknemers; inclusief persoonlijke demografische informatie, arbeidsverleden, salarisinformatie, contactgegevens voor noodgevallen, documentatie over arbeidsgeschiktheid, bijv. kopieën van paspoorten. In bepaalde omstandigheden kunnen er ook medische dossiers zijn.

Hoewel deze informatie op zichzelf belangrijk is, brengt het beheren van deze data risico’s met zich mee. Werknemersgegevens zijn erg aantrekkelijk voor hackers. Daarom is het belangrijk om een nieuw HR-platform te gebruiken dat alle gegevens versleutelt.

Hoe kan HR bijdragen aan de bescherming van persoonsgegevens?

Veel aspecten van gegevensbeveiliging vallen onder de IT-afdeling, bijvoorbeeld technische bescherming van de netwerkinfrastructuur van het bedrijf. Maar het beheren van cyberrisico’s is nu een doorlopend onderdeel van de dagelijkse ervaring van elke medewerker. Het is de taak van HR om iedereen binnen de organisatie aan boord te krijgen en op te leiden. En deze taak is nu zo belangrijk, het is niet alleen iets dat in de eerste week zou moeten gebeuren als onderdeel van de introductie, maar zou moeten worden voortgezet met regelmatige updates.

Een voor de hand liggende eerste plaats om iedereen op de hoogte te houden, is het gebruik van veilige wachtwoorden. Het gebruik van een sterk wachtwoord is erg belangrijk en niemand mag hetzelfde wachtwoord gebruiken voor meerdere accounts of platforms.

Waarom is de ‘dreiging van binnenuit’ nu zo belangrijk?

Hoewel er vershillende manieren zijn om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot systemen die persoonlijke informatie bevatten, hebben degenen binnen de organisatie al toegang en kunnen deze misbruiken. Opleiding, monitoring en dreiging van disciplinaire procedures moeten dit stoppen. Veel organisaties hebben geen sterke exit procedures en als een medewerker een organisatie verlaat, hebben ze vaak nog steeds toegang tot gevoelige informatie en platforms.

Wat zijn de vier belangrijkste bedreigingen voor HR-gegevensbeveiliging?

 1. Juridische risico’s: Een groot deel van de gevoelige persoonlijke informatie wordt bewaard door HR (hopelijk op een beveiligd platform). Maar als de gegevens eenmaal zijn zoekgeraakt, kan uw bedrijf te maken krijgen met juridische stappen. HR moet een goed begrip hebben van de AVG en de mogelijke hoge boetes voor hun organisaties.
 2. Bring Your Own Device: met werknemers die nu op meerdere apparaten en platforms werken, is de behoefte aan een ‘Bring Your Own Device’-beleid cruciaal voor de overgrote meerderheid van bedrijven. Hierdoor kunnen ze het toegangs- en beveiligingsprotocol beheren voor elk apparaat dat is aangesloten op een werkpleknetwerk. Dit gevaar wordt nog verergerd door thuiswerken tijdens lock down.
 3. Mobiele applicaties: in combinatie met BYOD-beleid zijn de meeste bedrijven zich nu bewust van het probleem van schaduw-IT, namelijk het gebruik van veel ongeautoriseerde apps. Werknemers gebruiken en sommigen delen zelfs bedrijfs- en persoonlijk-gevoelige informatie via platforms die niet door het bedrijf zijn goedgekeurd.
 4. Gebrek aan bewustzijn: het grootste risico voor de meeste bedrijven betreft menselijke fouten en het grootste gevaar houdt verband met een gebrek aan opleiding van de werknemers. Het is belangrijk om werknemers regelmatig te trainen om niet op links te klikken waar ze niet helemaal zeker van zijn.

Dit bericht wordt u aangeboden door Exelsys HR Management oplossing voor Dynamics 365.

QBS Summer School 2020

Even with the new normal, summer remains the perfect time of year to reflect on your business effectiveness and to steer your (professional) interest towards key topics that should be prioritized when the summer holidays are over.

As we are Dynamics Fanatics, we have decided to put together a program of webinars and training around topics that are not that common in your day-to-day offerings (as yet) and that will pave the way for successful Business Central Partners in the immediate future. These topics have been carefully selected by working together with highly respected Business Central MVPs, who are very adamant that these are areas for careful consideration and investment moving forward. We think you should listen to their advice very attentively!

You are invited to participate in our QBS Summer School offerings, whether you are locked down in your home office, left behind in your corporate building or stretching your legs on a beach house terrace!

Training courses:

ForNav Consultant Training – 21 and 28 August 2020

ForNav Developer Training – 21 and 28 August 2020

Power Platform Basic Bootcamp (Level 100-200) – 30 September 2020

Opplus – Introduction to the banking solution – Recording

FREE Webinars:

Let Azure Application Insights work for you – 12 August 2020

Boost your IP migration – 5 August 2020

The relevance of Azure in combination with Dynamics 365 Business Central – 19 August 2020

 

Dynamicweb gaat samenwerking aan met QBS Group

Dynamicweb is officieel partner van het grootste en snelst groeiende internationale netwerk van Microsoft Dynamics partners, QBS Group.

Dynamicweb blijft groeien in de Benelux en zet een grote stap in haar expansie door samen te werken met Quattro Business Solutions (QBS Group). Met deze samenwerking haakt Dynamicweb vooral slim in op het grote Dynamics NAV/Business Central netwerk in Nederland en België om via partnerkanalen het marktaandeel verder uit te breiden.

Met de focus op de Dynamics community, is de samenwerking tussen Dynamicweb en QBS Group een logische stap gezien het Dynamicweb platform perfect integreert met Microsoft oplossingen. Door middel van het ISV programma van QBS Group richt Dynamicweb zich op de uitbreiding van het huidige partnerkanaal, om tegelijkertijd de kwaliteit van het netwerk te verbeteren en perfecte oplossingen te leveren.

“Het is goed om partner te zijn van het QBS netwerk. QBS brengt NAV en BC partijen samen met ISV’s als Dynamicweb. Het biedt ons de mogelijkheid om sneller op te schalen in ons partner netwerk met de ondersteuning van QBS.” – Harry van Rossum, Country Manager Benelux, Dynamicweb.

“Dynamicweb is een interessante partij voor onze partners. Er liggen mooie kansen in de groeiende markt van e-commerce. De oplossing van Dynamicweb is hierop een goed antwoord. Ik ben daarom ook zeer verheugd Dynamicweb als ISV binnen ons netwerk te mogen ontvangen” aldus Nelson Tavares da Silva van QBS group.

Bedrijven met een Dynamics Enhancement Plan kunnen nu ook naar maandbetaling via het Microsoft CSP programma (BREP to CSP)

Met een speciale promo biedt Microsoft haar klanten aan om het onderhoudsplan voor hun on-premises Dynamics ERP-licentie naar het Cloud Solution Provider (CSP) -programma over te zetten. Met deze aanbieding biedt Mircosoft haar klanten aan om eenvoudig over te stappen en kennis te maken met de unieke voordelen van het Cloud Solution Programma en zo direct te laten profiteren van de mogelijkheid voor maandbetaling.

Microsoft Dynamics Enhancement Plan To CSP

Met het “CSP-Enhancement Plan Renewal Offer”, dat de afgelopen dagen door Microsoft is geïntroduceerd, kunnen klanten hun Dynamics GP, NAV, SL of Business Central on-premises Enhancement Plan, wat ook wel “BREP” wordt genoemd, vernieuwen via zijn of haar Microsoft CSP-partner. In plaats van een jaarlijkse Enhancement Plan-betaling, betaalt de klant nu deze per maand voor hetzelfde totaalbedrag.

Bent u een Dynamics partner en wilt u dit gaan voorstellen bij uw klanten, maar u wilt nog nader advies, wij als QBS Group kunnen u als partner verder begeleiden in dit traject. Neem vandaag nog contact op. We staan voor u klaar.

Live webinar van HB Software Business Central in de intelligente cloud – “Het smaakt naar meer”

HB Software is enorm trots dat het eerste in samenwerking met QBS Group en Microsoft georganiseerde live webinar zo’n succes is geweest. HB Software presenteerde daar de eerste app in de AppSource: Exsion Reporting. Het was voor ons de eerste keer dat we op deze manier onze klanten hebben bereikt. Wij hadden niet gedacht dat het zoveel deelnemers zou aanspreken. We hadden 121 mensen tijdens de uitzending. Dat was een hoge opkomst, want er hadden zich circa 150 klanten aangemeld.

Door de coronacrisis waren we genoodzaakt om een manier te bedenken hoe we een noodzakelijk onderwerp als Business Central en de intelligente cloud konden voorleggen aan onze klanten. Ook al is een live event, waar je je klanten de hand kunt geven en elkaar recht in de ogen aan kunt kijken, de meest ideale situatie, een live webinar is een heel goed en ook nog eens financieel aantrekkelijk alternatief. Een bijkomend voordeel is dat het de deelnemers veel minder tijd kost. Ze hoeven niet te reizen en kunnen gemakkelijk een uurtje inroosteren vanuit hun werkplek. Ook het aspect van interactie gaat niet verloren, tijdens een live webinar kunnen via de chat vragen worden gesteld, die zoveel mogelijk direct worden beantwoord. Hierdoor is een live webinar geen statisch gebeuren, waar je alleen maar naar kunt luisteren.

HB Software QBS group

In een gesprek met QBS Group kwam een mooi programma tot stand. Microsoft heeft Jan Brouwer, Business Group Lead Dynamics, gevraagd om te vertellen over de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van de cloud bij Microsoft. Daarnaast heeft HB Software laten zien welke stappen zij heeft genomen om klaar te zijn voor de cloud en wat klanten moeten doen. Als mooi voorbeeld van een app die al in de AppSource staat is Exsion Reporting gepresenteerd. Deze app maakt het mogelijk dat in de SaaS-versie van Business Central in Excel rapporten worden gemaakt, zoals 1000 klanten dat nu al jaren on-premises/gehost doen.

Voor HB Software zal dit zeker niet het laatste webinar zijn. De reacties van onze klanten waren lovend. Voor ons smaakt het naar meer, hier gaan we zeker een vervolg aan geven.

Bekijk hier de webinar

Partner Care Update February 2020

Latest Microsoft Licensing Guides

The latest Microsoft Licensing Guides are now available via the QBS Partner Portal.
Please find them via the links below:
Dynamics 365 Business Central On-premises Licensing Guide – February 2020 
Dynamics 365 Business Central SaaS Licensing Guide – January 2020 
Dynamics 365 Licensing Guide – February 2020 
PowerApps Licensing Guide – February 2020 

Retirement of Dynamics Learning Portal (DLP)

In April 2020, PartnerSource will be retired and replaced by a landing page on the Microsoft partner website (partner.microsoft.com). The Dynamics Learning Portal (DLP) will also be retired starting in April 2020. All content from DLP is now available via the following links:
Dynamics 365 content is available on Microsoft Learn and Dynamics AX, GP, SL and NAV content is downloadable here.
In case you need access to DLP for these last months, you can order the free Training Pack via PartnerSource Business Center.

On-premise technical incidents assignment

Our SMB Resellers will receive technical incidents for on-premise support as a benefit of your QBS membership. Each year, Microsoft will assign new incidents to your PartnerSource Business Center account. That moment has arrived now and Microsoft is currently working on assigning the incidents. This might take a few days to complete. If you have a critical situation where you need to create a technical incident at Microsoft, please contact us via the Service Desk and we can ask Microsoft to prioritize.

Transitioning NAV/Business Central to CSP

Customers with an on-premise license and active enhancement plan are eligible to transition to Business Central SaaS licenses via CSP with a special SKU. This SKU gives a 40% discount. QBS group partner can download our document on QBS group Partner Portal for guidance on how to approach and conduct a transition from NAV or Business Central On-premises to CSP.

Coming soon – Operations readiness resources in one place

Starting April 2020 Microsoft will be streamlining the way we communicate and provide readiness materials across all Microsoft programs. We are introducing one Operations Readiness resource location on the Microsoft partner website at partner.microsoft.com which will combine assets from the CSP Program Updates Resource Gallery as well as from microsoftreadiness.com.
Read the full post here

Dynamics Partner Incentives – Reminder of SPA Discount Schedule Update on April 1, 2020

All SPA Partners have received this information directly from Microsoft – but as the date for the change approaches, we wanted to make sure to repeat another time around. On July 1, 2019, Microsoft published the FY20 Solution Provider Agreement (SPA) discount schedules. At that time, they announced the upcoming New License discount schedule rate changes effective April 1, 2020. Please find all SPA discount-related details on MPN or PartnerSource and see the upcoming changes in Discount Schedules in the Overview Slide.

Microsoft Dynamics Enhancement Plan in the leap year 2020

The standard Enhancement Plan of a Microsoft Dynamics license is 365 days. As 2020 is a leap year, this standard length of the enhancement plan will be short by one day. To compensate this, Microsoft will add an additional day to active customers’ service plans in March 2020.

The following criteria must be met in order for the customer’s account to be updated:

 • Customer must have an active and/or pending plan that overlaps February 29, 2020
 • Service plan length needs to be 365 days or 1,095 for a three-year plan
 • Only Dynamics customer service plans purchased through DPL will be updated

For more information please contact us

QBS group – MPN Microsoft Partner Network guide

We are pleased to present the QBS group MPN Microsoft Partner Network guide. This guide includes information regarding MPN, competencies, their benefits and how to receive these and incentives. It also includes an overview of all competencies, their benefits and the requirements to achieve them.
The MPN Guide is now available for QBS group partners via the Partner Portal. 
If you are looking for a complete overview of all internal user benefits and in which competencies these are included, have a look at our QBS – MPN Competency – Benefit Matrix. 

Dynamics 365 Business Central 2019 release Wave 2

As of October 1, 2019, Microsoft has launched Dynamics 365 Business Central 2019 release wave 2. It has new features for on-premises partners and customers, Modern Support Lifecycle Policy changes, and changes to the availability of previous versions of registration keys.

Beginning with the October 2019 release of Microsoft Dynamics 365 Business Central, on-premises will follow the Modern Support Lifecycle Policy, offering continuous support with a minimum of 12 months’ notification prior to ending support. The Modern Policy offers continuous support and servicing, including bug fixes, new features, and applicable regulatory compliance updates. Customers can stay current by maintaining the Enhancement Plan and deploying updates as noted in the servicing policy.

For older releases of Business Central prior to October 2019, on-premises will continue to follow their existing Lifecycle timelines under the Fixed Policy. You can find those dates here.

In addition to changes in the Modern Support Lifecycle Policy, there are changes to the available versions of registration keys for customers.

 • For new customers, you need to purchase version 15. If your customer requires version 14, select version 14 registration keys for them in PartnerSource Business Center (PSBC). Version 13 will not be available for your customer.
 • For customers who either purchased version 13 or transitioned to Microsoft Dynamics 365 Business Central when version 13 was the current shipping version, you will still have access to version 13 registration keys in PSBC.
 • For existing customers who need additional seats on version 13, you will purchase new seats on version 15 and select version 13 registration keys in PSBC.
 • For existing customers who need additional seats on version 14, you will purchase new seats on version 15 and select version 14 registration keys for the customer in PSBC.

Important: Microsoft Dynamics 365 Business Central Version 14 will be available to access until October 2020. After this date, version 15 will be the only available operating version of Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Click here to learn more about this release.
Click here to register for a webinar to learn what’s new with this release.

Price change for Dynamics NAV Subscription

As a follow-up on the communication sent on December 11, 2018, starting today, Dynamics NAV Subscription (all shipping versions—the current version is NAV 2018; NAV 2016 is for India only) user prices will increase to align with Dynamics 365 Business Central Subscription user prices. Existing customers may continue to renew Dynamics NAV Subscription, but the renewals will be based on Dynamics 365 Business Central Subscription pricing.
To review the detailed communication, click here.

News from QBS group Partner Care

We are pleased to present the latest version of our QBS group CSP Operations Guide. Please find it on our QBS Partner Portal.

Referring to our blog: New Pricing for Dynamics 365 Customer Engagement & Unified Operations per the 1st of October 2019, Microsoft is changing the way they sell Dynamics 365 Plan licenses, this change goes live on the 1st October 2019 and it will affect existing Plan Subscription Customers – i.e. Dynamics 365 Plan, Customer Engagement Plan and Unified Operations Plan.

After the 1st October, the renewal for a Plan is no longer automatic, before the renewal day you’ll have to manually place an order for the new Subscriptions.
Failing to order the new subscription(s) will result on the Customer losing access to the system.

You’ll have to order the correspondent Base License + Attach Licenses, as the Plan will no longer be available for sale.

We as QBS group have contacted all Partners with Plan Subscriptions expiring soon.

If you have any questions, need assistance with the Base/Attach License conversion, or need a copy of the October Preview Pricelist, please get in touch with us via the Service Desk on our QBS group Partner Portal

Directions EMEA 2019 is less than 1 month away! Are you ready?

Come meet us – as always we will have a large delegation going to Directions EMEA. To cover as much ground as possible on sessions – but just as much to meet up with all of you!
Our booth is S23 – see map below.

QBS Group Direction EMEA 2019 Floor Plan

Fancy a chance to win tickets for 2 people to Las Vegas, Microsoft Inspire next summer?
Flight, hotel and entrance paid! Then go and submit your success story for the Directions EMEA Awards. Deadline is September 27 – and you have 4 categories to choose from:

• Best Business Central partner transition story
• Best Business Central Marketing campaign in the channel
• Best Partner Business Central infrastructure
• Embracing technologies with Business Central

Nominate here https://www.directionsemea.com/about/awards/

Also, check out our Directions EMEA webpage where you will find hot topics and other news around Directions in Vienna.

You can also add yourselves to the QBS EMEA Directions LinkedIn group

Hot News from Microsoft Inspire 2019

At QBS group we feel it is necessary to participate in all of the main Microsoft events: Microsoft Inspire, eXtreme and Directions, to ensure we can pass the relevant information on to you our partners, and also that we are the forefront of hot news! We participate not only as QBS people – but also as representatives of the entire QBS partner community. Speaking our case – and bringing back the news and information that we all need to keep on the forefront with our business.

Hot News From Inspire 2019
Watch the webinar Hot News from Inspire 2019 (video 30:00)

In this vlog we will present in 30 minutes the most important updates from Microsoft Inspire 2019.

 • Microsoft mission and innovations
 • PowerApps
 • Microsoft Field FY20 Priorities
 • Dynamics 365 Business Central Updates
 • Channel Incentives  and Channel Program
 • ISV and Marketplace

QBS goup YouTube channel

Watch our vlogs in our special Microsoft Inspire 2019 Playlist on our QBS group Youtube channel

Demo highlights at Microsoft Inspire 2019:

Demo: Empowering citizen developers with AI Builder at Microsoft Inspire 2019
Demo: Minecraft Earth at Microsoft Inspire 2019

PowerPoint

QBS group partners can download the presentation slides in the: QBS group partner portal.

Promo on Dynamics 365 for Sales to Office 365 customers

Launched on May 1st, 2019 running until October 31st there is a Dynamics 365 for Sales Professional CSP pilot offer in the United States, United Kingdom and Western Europe. This offering will provide special pricing on Dynamics 365 for Sales Professional for Office 365 customers.

Upgrade Your Existing NAV Customers To Dynamics 365 Business Central On Prem With The 3 For 1 Promo
What are the offer terms and conditions?

 • 25% off on Dynamics 365 for Sales Professional seats purchased;
 • CSP motion only;
 • Valid May 1st to October 31st, 2019;
 • Minimum 10 customer seats up to a maximum 75 seats purchase required to qualify;
 • Partners can leverage this offer for net new Dynamics 365 for Sales Professional customers only;
 • The United States, Western Europe (includes Austria, Belgium, Denmark, Finland, Iceland, Ireland, Italy, Luxembourg, Netherlands, Norway, Portugal, Spain, Sweden, Switzerland) and the United Kingdom only.

Start planning your marketing campaigns. To support you we have recently launched marketing and sales materials which we’ve gathered in an easily accessible zip file on our QBS Partner Portal.  This includes presentation, telesales guide, partner FAQ, product videos, web page content, e-books, blog post, technical document, infographic, etc.

 

1, 2, 3 – Move your CSP to QBS group

Moving your CSP to QBS group is as easy as 1, 2, 3! No matter if you have many or just a few customers on CSP – QBS group can help you switch these to the QBS group CSP platform.

But why QBS group for CSP? Here are a few reasons:

 • We have made substantial investments into our Cloud Blue platform in excess of 2 million Euros to date. But why have we done this? We value your time as much as you do and therefore we are continuously improving the platform. For example, we build enhancements based on your input. We collect feedback from our partners on enhancements needed for the platform. This way we ensure that all the things that our partners are voting for in terms of system enhancements get heard and evaluated so that we can make the right continued investments to the platform. To then provide you with the right features.
 • Our platform offers a really simple, straightforward and easy to use interface so that when you’re having a conversation with a customer you can get to the right information, as quickly as possible to provide that customer with the licensing information and fulfil their licensing request. When we look at our order entry portal the search function allows you to quickly find the correct SKU so that you can click instantly to place an order and fill up your shopping basket as quickly as possible.
 • We are Dynamics Partner Fanatics and we only know Dynamics. This means we are more knowledgable around Dynamics than any other Indirect CSP out there!

So tell me, how easy is it?

 1. In order to move your data, we need to know who is moving and what we are moving.
 2. To move a subscription a new order is placed with QBS group. We analyse everything you send, we will plan and organise the move for you, so you don’t need to do anything here.
 3. We will inform you when the ordering has been completed so that you can cancel the old subscription(s). It’s important to remember this order – as you otherwise risk the situation where a service is being discontinued without the proper new subscription is in place.

Planning QBS group trainingen tweede halfjaar is bekend

Planning trainingen tweede helft van het jaar is bekend.  Reserveer, zonder enige verplichting, nu alvast een plek.
Vul het onderstaande formulier in en geef aan welke trainingen u zou willen volgen.  Zodra alle details bekend zijn over de training wordt u als eerste geïnformeerd, zodat u zich direct kunt aanmelden.

Training Wanneer
Extensions 2.0 Workshop (2 days) July/Sept/Nov
Dynamics 365 Implementation Workshop (1 day) Oct/Nov
“Azure DevOps” Hands-on Workshop for AL Developers (1 day) Sept/Nov
Dynamics 365 Business Central Bootcamp (5 days) Sept/Nov
Live in a Day (1 Day) July/Oct
AI in a Day (1 Day) Sept/Oct
Ready to Power (2 Days) July
PowerBI (Advanced) (2 Days) July
Flow in a Day (1 Day) Sept
Dynamics 365 Sales Excellence Workshop (2 Days) Sept/Nov
Dynamics 365 Business Central SureStep Wave II Oct
Dynamics 365 Customer Engagement Product basics Bootcamp (2 days) Online
Dynamics 365 Customer Engagement Customization & Configuration Bootcamp (2 days) Online

 

QBShare 16 mei 2019 – Elke dag een nieuwe klant erbij

Donderdag 16 mei hadden we ons 11e QBShare event. Naast de interessante updates over Dynamics 365 Business Central en Dynamics 365 Customer Engagement, hadden we dit keer ook een interessante sessie van partner BETA.

QBShare 20190516

BETA is een startup van Alfa Accountants en Adviseurs en is op dit moment een van de meest succesvolste en snelst groeiende Microsoft partner. Tijdens de presentatie hebben zij uitgelegd waarom ze als partner toen voor Dynamics 365 Business Central hadden gekozen. Tevens hebben zij uitgelegd hoe zij met Dynamics 365 Business Central een schaalbaar implementatie model hebben kunnen inrichten waardoor het mogelijk is om nieuwe klanten binnen twee dagen over te zetten naar Dynamics 365 Business Central.

QBS group partners kunnen de PowerPoint slide 1 klant per dag, van BETA downloaden via de QBS group partner portal.

Belangrijkste take aways van deze QBShare:
– Ontdek kansen die Power Platform biedt;
– Bereid u voor op de transitie naar AL;
– Secure the base – plan migraties/upgrades;
– Onderzoek opportunity voor meer volume;
– Benut de diversiteit aan QBS Services;
– Update uw profiel op Dynasource.

Met een gemiddeld cijfer van een 7,8, mogen we terugkijken op een geslaagd en inspirerend event.